Kersttafel bruin
Blog, Lifestyle

Stylingtips voor de Kersttafel

Stylingtips voor de Kersttafel

Maak van jouw huis en tafel een feestelijk paradijs met deze stylingtips!

kersttafel Kies een Kleurenpalet
Speel bijvoorbeeld met warme bruin- en diepe roodtinten met gouden accenten en voeg winters groen toe voor een gezellige kerstsfeer. Met twee basistinten en een accentkleur wordt je tafel een mooi geheel en blijft ie wel interessant door de kleur die eruit springt. In dit geval hebben we gekozen voor rood-bruine tinten met zwart toegevoegd om het chique te maken, de gouden details maken de tafel extra feestelijk.

Hergebruik en Verfris
Geef je oude decoraties een nieuw leven door ze te combineren met nieuwe elementen. Kies bijvoorbeeld voor vintage cocktailglazen om je feesttafel een retro uitstraling te geven. Op onze  tafel hebben we bijvoorbeeld gekozen voor vintage onderzetters, schaaltjes en vintage coupes gecombineerd met nieuwe borden. Door het mixen van nieuw en vintage servies krijgt je tafel een sfeervolle unieke uitstraling.

Decoreer in lagenkersttafel met ballen
Door te werken in lagen maak je de tafel extra feestelijk en zorg je ervoor dat die er ook met het wisselen van de gangen gezellig uit blijft zien. Zo hebben we bijvoorbeeld over het tafelkleed een glitterbruine loper gelegd en onder alle borden rieten onderzetters en hebben we over de hele tafel glitters toegevoegd.

kandelaars

Kaarsen en Verlichting
Creëer een magische ambiance met kaarsen en sfeerverlichting. Kies voor warm licht voor een gezellige kerstsfeer. Voor onze tafel gebruiken we een mix van kaarslicht op verschillende hoogtes gecombineerd met warme kleine lichtsnoeren om de tafeldecoratie uitte lichten.

Kerstornamenten
Gebruik de kerstornamenten die niet in je boom hangen om de tafel af te stylen. Wij hebben bijvoorbeeld verschillende vogels in onze kersttakken geplaatst en op de onderborden, maar een bal of slinger over tafel gedecoreerd geeft ook een heel feestelijk effect.

Natuurlijke Elementen
Breng de natuur naar binnen met dennenappel takken en gebruik fruit zoals cranberries of sinaasappels als decoratie. Op onze tafel hebben we takken geplaatst waarin we kerstornament en dezelfde warme kleine lichtsnoeren verwerken.

menukaart

Persoonlijke Touch
Voeg een persoonlijk tintje toe aan de tafel met zelfgemaakte decoraties, menukaarten of naamkaartjes. Maak het uniek! Wij hebben onze persoonlijke menukaarten getekend, waarvan de vogelvorm weer terugkomt in de ornamenten

 

Ontdek nog meer inspiratie in onze winkel voor een onvergetelijke Kerst of ga nu meteen naar de webshop om al een beeld te krijgen!