Local Design

Local Design krijgt veel aandacht bij Lykke. Benieuwd welke designers verantwoordelijk zijn voor onze producten en waardoor zij gemotiveerd en geïnspireerd worden? Lees dan gauw door!

Local Design

Local Design krijgt veel aandacht bij Lykke. Benieuwd welke designers verantwoordelijk zijn voor onze producten en waardoor zij geïnspireerd worden?

Crumilla

In vroegere tijden gebruikte men klein zakjes om hun geld in mee te nemen. In het Latijn ‘Crumilla’. Ontwerpster  Marcia Nolte wilde een protemonnee maken die past bij je identiteit. Volgens haar is een portemonnee een persoonlijk en belangrijk eigendom dat je dag in dag uit bij je draagt. Vanuit dit oogpunt ontstond haar collectie waarbij de kleur en het leer de basis is. Om je portemonnee te onderscheiden krijgt ieder stuk een handgestanst nummer.

Mingsel

Eenvoudige lijnen worden gebundeld tot krachtige, tijdloze ontwerpen, die een sterk statement in simpliciteit zijn. Minimalisme staat centraal. Mingsel streeft naar een hoogwaardig alternatief voor de trendgevoelige fast fashion. Om deze hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid te waarborgen, werkt Mingsel uitsluitend met materialen die een leven lang mee gaan.

Mingsel

Eenvoudige lijnen worden gebundeld tot krachtige, tijdloze ontwerpen, die een sterk statement in simpliciteit zijn. Minimalisme staat centraal. Mingsel streeft naar een hoogwaardig alternatief voor de trendgevoelige fast fashion. Om deze hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid te waarborgen, werkt Mingsel uitsluitend met materialen die een leven lang mee gaan.

Monica Perez Vega

Bijna tien jaar geleden verruilde Monica het zonnige Californië voor Amsterdam en is hier inmiddels met het opzetten van een eigen kunstatelier en het werk als kunstschilder en docent visual arts helemaal op haar plaats. Ze is een impulsieve maker die alle kleine avonturen in het leven omarmt, waardoor ook haar ‘Make a Scene” stempelkit is ontstaan.  Een zijstap richting het grafisch ontwerp. Deze is als 22-delige stempeldoos te vinden in Thuyskamer.

IVSLC

Ines Veselcic houdt van werken met klei, waarbij ze het transformatieproces in de oven als meest bijzonder ervaart. De ruwe aarde wordt met deze oude techniek tot een mooi eindproduct verwerkt. Na het afronden van de kunst- en mode academie is zij zich hierin gaan specialiseren en is haar collectie van aardewerk en sieraden ontstaan.

Local Design

Local Design krijgt veel aandacht bij Lykke. Benieuwd welke designers verantwoordelijk zijn voor onze producten en waardoor zij gemotiveerd en geïnspireerd worden? Lees dan gauw door!

Fenkel

Studio Fenkel maakt tassen van restleder, vacht en stoffen. Ieder product heeft zijn eigen verhaal en identiteit en draagt daarmee zijn eigen stukje bij aan een duurzamere wereld. Alle tassen van Fenkel worden met de hand gemaakt en zijn alle uniek. Tijdens het gebruik wordt het leer bij iedere aanraking zachter en de tas steeds meer een onderdeel van jezelf. De passie van Fenkel is om afgedankt leer nieuw leven in te blazen door het te recyclen.

Sticktails

Sticktails maakt grafische sieraden door het gebruik van verschillende materialen en het creëren van contrast. In Thuyskamer vind je twee van hun collecties. The Speckles collectie, gemaakt van kralen van polymeerklei, keramiek, hout en messing. The alphabet collectie, waarin zilveren letters met de hand worden gevormd, zodat ze een rauwe uniek uitstraling krijgen.

Thomas+Sacha

Thomas+Sacha zijn twee (huis, tuin en leuke) jongens. Ze zijn van origine acteurs en hebben toevallig ook nog vier rechterhanden. Thomas+Sacha maken no-nonsense (phone)sleeves en tassen van hoogwaardig vilt (100% wol). Because Everything Needs A Sleeve!

Hilde Atalanta

Hilde Atalanta is een Amsterdamse illustratrice die vooral portretten schildert en houdt van het experimenteren met stijlen. Ze speelt graag met verschillende genders, bijvoorbeeld door het tekenen van mannen terwijl het oorspronkelijk model een vrouw is. Ook de zoektocht naar identiteit en de verschillende vormen van relaties en seksualiteit zijn een leidraad binnen haar werk.

Bobini Roots

Bobini Roots maakt authentieke sieraden verrijkt met (ruwe) edelstenen en materialen die een uniek verhaal meedragen. De collectie heeft hierdoor een aardse uitstraling. Ieder sieraad wordt met de hand vervaardigd, één voor één.

AEVA

AEVA’s sieraden kenmerken zich door een zoektocht naar nieuwe kleuren en vormen. Vanuit een stilistisch oogpunt worden de sieraden nauwkeurig in elkaar gezet. Een combinatie van ruwe en verfijnde materialen en een balans tussen nieuw design en vergane glorie, toont de onontdekte schoonheid in kleine dingen.

Koi d’Azur

Koi d’Azur is een Amsterdams label dat zich richt op minimalistische, comfortabele en easy to wear sieraden. Inspiratie voor de ontwerpen komen voornamelijk uit de flora en fauna van de oceaan en de natuur om ons heen.

Aniek Bartels

Aniek vindt dat we in ons dagelijks leven veel meer vrolijkheid, gemak en plezier kunnen gebruiken. En dat is duidelijk terug te zien in haar werk. Het primaire doel van al haar ontwerpen is om mensen positief te inspireren speelser te zijn. ‘There’s no need to be serious all the time!’

Fameuz

Fameuz maakt tassen, portemonnaies en ipadhoezen van leer, kurk en skai. Alles wordt met de hand gemaakt waardoor er slechts enkele stuks van ieder ontwerp zijn. Inspiratie voor de ontwerpen haalt Joyce Boonders uit het dagelijkse leven. Als ze iets nodig heeft dat ze niet kan vinden, dan creëert ze het zelf.

Malou Cohen

Als beeldend kunstenaar, urban jutter, verzamelaar van magie en verhalenverteller laat Malou zich inspireren door de verhalen uit haar directe omgeving. De serie multiples is gebaseerd op deze vondsten. Een eigenaardige zin uit een willekeurig gesprek, een stuk plastic in de vorm van een ijsberg, polyurethaanschuim als een eiland in de zee of een metalen kom die eruit ziet als een universum. Bij Malou Cohen krijgen al deze vondsten een nieuw verhaal.

Kusala Gifts

Handgemaakte huidverzorgingsproducten op natuurlijke basis. In Thuyskamer zijn de ambachtelijke zepen te vinden met een aantal heel bijzondere ingrediënten. Bijvoorbeeld de actieve koolzeep met kokosmelk, cipres en rozemarijn, bierzeep van een lokale brouwerij met jeneverbes, cipres en salie of rode wijn zeep met dille, rozemarijn, pepermunt, patchouli en bergamot.

Kwennie Cheng

Kwennie is dol op het combineren van realiteit en fictie, met een grote aandacht voor detail en een tikkeltje humor. In de Thuyskamer ‘keuken’ is haar print- en kaartenserie Eetprobleem te vinden. De illustraties zijn geïnspireerd door spontane ingevingen die ze tijdens het koken krijgt, waarbij het eten een eigen leventje begint te leiden.

Ellis D

Als illustrator zet Ellis verhalen om in beeld. Het liefst maakt ze illustraties waarin iets te ontdekken valt. In Thuyskamer zijn haar placemats en servetten te vinden waarin ouderwetse spreekwoorden met een moderne update worden verbeeld en een serie ansichtkaarten uit haar project over de letterlijke betekenis van woorden. Als er één schaap door de printer is ……

Abnormal Data Processing – Kopfschmerzen

Abnormal Data Processing is een kleine onafhankelijke uitgeverij in Amsterdam. Hun nieuwste publicatie, Kopfschmerzen is vanaf nu in Thuyskamer te vinden. Het is een selectie gedichten van Joris Tromp in een design van Ivo Schmetz (310K) gegoten. De dichtbundels komen in A2 zeefdrukken en zijn dus boeken die je aan de muur kunt hangen. De serie bestaat uit vier verschillende bundels die ieder in een editie van vijftig zijn gepubliceerd. Bij de gedichten hoort de Kopfschmerzen soundtrack. Bedoeld om tijdens het lezen te beluisteren. Naast de dichtbundels zijn twee ander publicaties te vinden. Archivo de Pivo, dat gaat over reizen, herinneringen, bergen, meisjes, liefde en graphics, en Autonomie door tegenspraak van EHBK/OT301. Een tweetalig boek dat is opgedragen aan de subcultuur in Amsterdam, die de makers op deze manier niet alleen willen documenteren, maar ook een toekomst geven.

Nathalie Made This

Nathalie’s werk kenmerkt zich door scherp lijnenwerk en vertellende illustraties met een bijzonder gevoel voor humor. Door haar achtergrond in zowel illustratie als multimedia-design is ze een duizendpoot op het gebied van creatieve uitingen. In de woonkamer toont zij haar lovely wild ladies en ‘shattered’ portrets.