Blog, Fashion, Lifestyle

Live oorbellen weven door Keshi Studio

Vanaf woensdag 27 oktober geeft Marieke van Keshi Studio jou een kijkje achter haar schermen. Drie weken lang werkt zij vanuit de winkel aan haar handgeweven kralenoorbellen. Marieke maakt kleurrijke sieraden met de allerkleinste kraaltjes. De ontwerpen zijn soms minimalistisch of hebben een uitgesproken patroon. Achter bijna elk ontwerp gaat een verhaal schuil. De ontwerpster laat zich daarvoor inspireren door o.a. verhalen uit bijvoorbeeld de Maya cultuur, de natuur of wat ze maar tegenkomt aan mooie patronen of kleurcombinaties. “Het is een uit de hand gelopen hobby”, vertelt Marieke.

“Mijn fascinatie voor kleine kraaltjes begon bij grootmoeder’s knutselkast, daar lag van alles in: kralen, zelfgemaakte poppenkleding, kanten frutsels. Mijn oma kocht poppen op de rommelmarkt en kleedde die dan helemaal opnieuw aan. Mijn dochter van zes heeft het ook te pakken. Zij houdt vooral van kettingen maken. Alles in huis krijgt er een. Haar poppen en knuffels, zelfs het stoffen uiltje onder de stolp.”

De van huis uit grafisch ontwerpster maakt niet alleen sieraden, ze houdt ook van zingen: “Elk jaar met kerst doe ik samen met een aantal andere muzikanten mee aan een eigen versie van Serious Request. Het is een benefietavond met verschillende soorten muziek. De opbrengst gaat naar een goed doel. Ik treed dan ook zelf op met de band.”

Wo 27 okt- Vr 29 okt
Ma 1 nov – Do 4 nov
Wo 10 nov – Za 13 nov